Noua Zeelandă şi Uniunea Europeană au încheiat un acord de liber schimb şi un parteneriat pentru combaterea criminalității organizate şi a terorismului.

După 4 ani şi 12 runde de negocieri, Noua Zeelandă şi Uniunea Europeană au încheiat, în sfârşit, un acord de liber schimb ambițios şi mult aşteptat. Schimburile comerciale cu Uniunea vor creşte cu 30%. Doar eliminarea tarifelor înseamnă pentru întreprinderi economii de 140 de milioane de euro în taxe pe an. A fost semnat şi un parteneriat pentru combaterea criminalității organizate şi a terorismului. 

Este un moment istoric, pe care Ambasada Noii Zeelande l-a sărbătorit astăzi. M-a onorat invitația de a fi acolo, pe care mi-a adresat-o chiar doamna ambasadoare Diana Reaich, o diplomată de excepție şi o femeie cu totul specială, cu care am comunicat şi lucrat excelent. 

Felicitări! Țara aceasta este un model de bună guvernanță care merită urmat. 

Iar Jacinda Ardern este aşa cum v-o imaginați, adică extraordinară 🙂 ! A avut un discurs magnific: simplu, clar, convingător, plin de umor, dar şi de calibru, de forță politică şi de consistență. Un lider care înțelege sensul valorilor care ne unesc şi forța solidarității. Chapeau.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *